Adžika kuřecí špíz s rajčaty

20. 12. 2010 | † 30. 09. 2015 | kód autora: VM4

adzika   je výborný recept pro letní garden party a pro zimní vzpomínku na letní grilovačky...

 

 

Potřebujete:

  • vykostěné kuřecí maso (pro 2 osoby 2 kuřecí plátky),
  • Dobré koření Adžika (množství podle chuti),
  • olej (cca 2dcl),
  • rajčata (pro 2 osoby 2 rajčata),
  • brambory (pro 2 osoby 2 středně velké brambory),
  • slaninu (cca 20 dkg),
  • cibuli (pro 2 osoby jedna středně velká cibule),
  • sůl (množství podle chuti
  1. Nakrájené kuřecí kousky vykostěných prsíček posypeme kořením Adžika a polejeme olejem. Takto naložené necháme přes noc v chladničce.
  2. Na druhý den poskládáte na pečící plech nejdříve plátky slaninu, na ni na plátky pokrájené syrové brambory, které také mírně posypete kořením Adžika, a případně dosolíte dle chuti. Na brambory položíte ještě na kolečka nakrájenou cibuli.
  3. Na špízové jehlice napichujete jednotlivé kousky kuřete proložené kousky rajčete.
  4. Troubu nastavíte na teplotu 225 stupňů, pečení z obou stran, doba pečení cca 45 minut.

adzika-spiz-1

 

Adžika je směs koření bez glutamanu sodného. Vyznačuje se mimořádnou kvalitou jednotlivých koření. Zakoupíte v balení 30g.  Je to kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat a do masových směsí. Adžiku zakoupíte v souladu zde

adzika-spiz-2


Zobrazit další články tohoto autora

Další články z rubriky jidlo-recepty

Související články

Copyright © 2008-2017 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.